schoonheidssalon groesbeek-LouLou treatments

Waxing

W A X I N G

‘’pure soft skin’’

Tijdens een wax behandeling worden ongewensten haren verwijderd inclusief de wortel. Dit zorgt voor een langdurig zachte huid. De haren groeien naar verloop van tijd zachter en lichter terug. Wanneer de behandeling herhaald blijft, neemt de haargroei aanzienlijk af.
Onze Wax-treatments worden o.a uitgevoerd met de hoogwaardige producten van het merk Lycon.

 

DO'S

Scrub je huid een paar dagen voor de behandeling lichtjes. Dit zorgt ervoor dat het waxen nog makkelijker gaat.

Een warme douche nemen voor je waxafspraak. Door de warmte openen je poriën en wordt het waxen makkelijker en minder pijnlijk. 

Een aspirine of paracetamol nemen voordat je gaat waxen. Dit vermindert de pijn.

Je haar tenminste 2 millimeter laten groeien. Als de haren te kort zijn, kun je helaas niet gewaxt worden. 

Losse kleding aandoen op de dag van de behandeling.

DONT'S

Zorg dat de haren niet langer zijn dan 5 mm. Wanneer de haren te lang zijn doet het waxen meer pijn omdat de haren moeilijker mee gaan.

Je huid insmeren met crème of bodylotion. Het verzorgen van de huid is altijd belangrijk, maar dit is de enige uitzondering. Waxen is het meest effectief op een droge huid. Smeer je huid 24 uur van tevoren niet in met bodylotion.

Gebruik voor en direct naar de behandeling geen parfum, crèmes of deo. Dit kan de huid irriteren.

Maakt de eerste 24 uur na de behandeling geen gebruik van een zonnebank of sauna. Vanwege het pigmentatie risico, de huid kan sneller verbranden en er kunnen bultjes ontstaan.

De meest gestelde vragen over waxing:

hoelang moeten de haren zijn voor de behandeling?
De haren moeten minimaal 5 mm zijn. Wanneer de haren langer zijn is dit geen probleem. Echter doet de behandeling wel meer pijn wanneer de haren te lang zijn. Tussen de 5 mm en 1 cm is daarom de perfecte lengte!

Kan ik een Brazilian wax ondergaan als ik ongesteld ben?
Dit kan zeker mits je gebruik maakt van een tampon. Houd er wel rekening mee dat het waxen meer pijn kan doen door de hormonen.

Kan ik waxen als ik zwanger ben?
Ook tijdens de zwangerschap kun je een wax-treatment onder gaan. Zeker tijdens de laatste maanden van je zwangerschap wordt het scheren van de benen en bikinilijn steeds lastiger. Waxen is dan een ideale oplossing.

Hoelang blijven de haren weg?
Dat kan variëren per persoon. In het algemeen komen de eerste haartjes langzaam terug na 10-14 dagen. Niet alle haren komen op hetzelfde moment terug. Er wordt aangeraden om tussen de 3 en 6 weken een nieuwe afspraak te maken.

wordt de haargroei door waxen minder?
Door regelmatig te waxen (tussen de 3 en 6 weken) worden de haartjes dunner en zachter. Ook duurt het langer voordat deze weer terug groeien. Op sommige plaatsen komen haartjes bij consequent en regelmatig waxen zelf helemaal niet meer terug.

Hoe voorkom ik ingegroeide haartjes?
Door de huid regelmatig te scrubben met een scrub op suiker basis zonder oliën. Zout kan enorm bijten wanneer de huid net behandeld is. Daarnaast werkt suiker antiseptisch. Oliën kunnen de poriën verstoppen en wordt daarom afgeraden. Daarnaast is er een spray die de huid wat verdund, zo kunnen de haren beter terug groeien. Beide producten zijn verkrijgbaar in de salon en speciaal ontwikkeld voor na het waxen.

Kan ik waxen als ik medicijnen gebruik?
Ja, maar het is afhankelijk van het soort medicijngebruik. De onderstaande medicijnen kunnen in combinatie met het waxen een extra gevoelige en/of zwakke huid veroorzaken:

  • Retin A

  • Differin

  • Renova

  • Roaccutane

  • Isotretioin